Mąka z orzechów włoskich 200 g

  • Add feedback:
  • Manufacturer: GAL
  • Availability: Exists Exists  (50 szt.)
  • szt.
  • 4.08 zł

MĄKA Z ORZECHÓW WŁOSKICH 200 g

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA POKARMOWEGO

ZAWIERA KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-6

Składniki: odtłuszczone, zmielone orzechy włoskie

Mielone odtłuszczone orzechy włoskie cechują się wysoką zawartością cennych dla organizmu człowieka witamin i minerałów. Dzięki zawartości żelaza, magnezu, fosforu, wapnia, selenu, manganu i cynku, oraz witamin E, B6, B12, kwasu foliowego, A, D i K produkt wpływa na poprawne funkcjonowanie organizmu.

Orzechy włoskie zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Ze względu na swoją konsystencję oraz aromatyczny smak jest idealnym zamiennikiem dla zwykłej mąki.



 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna

2009 kJ / 482 kcal

Tłuszcz

27,9 g

w tym

 

kwasy tłuszczowe nasycone

2,3 g

kwasy tłuszczowe wielonienasycone

18,8 g

w tym

 

Omega-3

3,1 g

Omega-6

15,6 g

Węglowodany

22,3 g

w tym

 

cukry

8,6 g

Błonnik

11,6 g

Białko

29,8 g

 

 

Sposób użycia:

Idealnie nadaje się jako zamiennik zwykłej mąki do wypieku ciast i ciasteczek, a także do wypieku pieczywa. Mąka z orzechów włoskich może być stosowana jako dodatek do jogurtu lub musli.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25ºC w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 2 miesięcy.

Product safety information
Manufacturer information


Ask a question about the product. Our team will be happy to provide a detailed answer to your inquiry.